Huidverzorging bij kanker


Een goed verzorgd uiterlijk draagt bij aan je zelfvertrouwen. Dit is zo als je gezond bent, maar juist ook als je er door ziekte of behandeling minder goed uitziet. Want niemand wil er ziek uitzien.

Kanker en de behandeling ervan kan van invloed zijn op je uiterlijk.
Behandelingen zoals bestraling en chemotherapie hebben een behoorlijke lichamelijke en emotionele impact. Gevolgen als haaruitval, littekens na een operatie of veranderingen in de huid- en nagelstructuur kunnen uiterlijke onzekerheid met zich meebrengen. Door uitdroging en vochtverlies kan de huid tijdens de periode met intensieve medicatie erg kwetsbaar en overgevoelig reageren. Extra aandacht en zorg voor je uiterlijk kan dan van grote betekenis zijn.

                            

Wat kan ik als schoonheidsspecialiste betekenen voor vrouwen met kanker? Heel veel.
Even geen behandeling als patiënt, maar als cliënt. Mensen met kanker of die het nog maar net gehad hebben, kunnen heel erg genieten van oprechte aanraking, goede huidverzorging, massages en huidadvies. Kanker en de behandelingen hebben een enorme impact op zowel het lichaam als op de psyche van de (ex-)patiënt. Dan wil je graag in de watten worden gelegd door jouw eigen schoonheidsspecialiste, iemand die kennis van zaken heeft maar ook goed kan luisteren. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de producten van Phytomer. De 100% natuurlijke werkstoffen uit de zee kalmeren, ondersteunen en verzorgen je huid op een zachte en verantwoorde manier. Indien je dit wenst, krijgt je na de behandeling make up advies. Met de Minerale Make Up van Malu Wilz bent je verzekerd van veilige, verzorgende make up die prettig draagt én door de huid verdragen wordt. Ook is Sensa Bella gespecialiseerd in Permanente Make up. Ben je hierin geïnteresseerd, dan vertel ik je er graag meer over.

                                    

Bij de ANBOS Academy leerde ik vakinhoudelijk over de ziekte kanker, de gevolgen ervan en doelgerichte veilige huidverzorging. Na succesvolle afronding van deze trainingen, heb ik mij laten registreren bij Look Good…Feel Better, een stichting, die zich bezighoudt met uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Zo kan ik in de toekomst ook workshops verzorgen voor vrouwen met kanker. Want je wilt er toch graag goed uit zien en je hierdoor zekerder voelen.
                         
Heb je vragen over huidverzorging bij kanker?
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek! Ik maak graag tijd voor je vrij.

                                            
(De behandeling komt mogelijk voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking.)