Zo slecht is slapen met make-up op!

Ook niet één nachtje slapen met make-up!

Zelfs één nachtje je make-up laten zitten is hartstikke slecht voor je huid.’s nachts komt de huid namelijk tot rust en is het vooral bezig met het vernieuwen van zichzelf. Het dragen van make-up stopt het vernieuwingsproces niet alleen, maar brengt het daar bovenop ook nog eens schade toe. Des te vaker je met make-up op in slaap dommelt des te meer schade je aanricht. Foundation werkt overdag als een soort magneet waar vuil uit de lucht aan blijft plakken. Denk aan uitlaatgassen, stof, bacteriën (ook als je geen make up gebruikt, is het dus belangrijk je gezicht in de avond te reinigen!).Naast dat het alleen de celvernieuwing verhindert breekt het ook nog eens collageen af, verstopt het de poriën en kan al dat vuil leiden tot acne en ontstekingen.

Ook slapen met lipstick en mascara is niet gezond voor je huid. Lipstick droogt de lippen uit, waardoor er kloven kunnen ontstaan en vervelling als je lipstick te vaak laat zitten. Sommige lipsticks krijg je maar moeilijk van de lippen verwijderd, in dat geval kun je ervoor kiezen om te scrubben. Slapen met mascara en andere oogmake-up is vragen om ontstoken ogen. De haarzakjes van de wimpers kunnen ontsteken waardoor de wimpers gaan uitvallen en ook het oogvlies kan ontsteken wat op den duur nare gevolgen kan hebben.

Dus: ook al ben je op de bank in slaap gedommeld, die ellendige weg naar de badkamer is zeker de moeite waard.

Heel eerlijk: hoe vaak per maand “vergeet” jij je make-up eraf te halen voordat je gaat slapen? Niet meer doen dus!

Sensa Bella heeft verschillende Decléor en Phytomer reinigingen in het assortiment. Zo kan je kiezen tussen een milk, mousse, gel en een reinigingswater. Altijd na te behandelen met een bijpassende lotion. Kom voor advies gerust eens langs of bel of mail!

Momenteel is er bij Sensa Bella een aantrekkelijke aanbieding! 1+1 GRATIS!
Phytomer Lait Démaquillante Douceur 250 ml + Lotion Démaquillante Tonique 250 ml, reinigingsmilk + lotion samen voor slechts € 23,20!
Beperkte voorraad, OP=OP!